Jahoda a červený rybíz, Extra džem méně sladký
Co si budeme povídat, jahodová marmeláda se obecně řadí mezi ty nejoblíbenější vůbec. Já jsem tu svou oživila červeným rybízem z jihočeských Lhenic. V džemu ale chuťově převažují jahody z Jahodárny Brozany. Červený rybíz mu přidává příjemnou kyselinku a také krásnou barvu. Milovníci červených marmelád, ochutnejte. :-)
Ocenění: 1 hvězdička na prestižní celosvětové soutěži Great Taste 2018 ve Velké Británii
Z hodnocení porotců: "Nádherné čerstvé jahodové aroma vyskočí z dózy, to se zrcadlí na patře s čerstvými jahodovými příchutěmi s nádechem kyselosti na pozadí červeného rybízu. Červený rybíz dodává tomuto džemu dokonalou kyselost a svěžest, i sladkost je na místě. Texturálně je měkký a jemný se sametovým pocitem v ústech."
Složení: jahody, červený rybíz, cukr, citrónová šťáva, citrusový pektin
Na 100 g džemu bylo použito 110 g jahod a červeného rybízu. 100 g džemu obsahuje 52 g cukru (včetně cukrů z ovoce).