Jozefína Růžičková
Jak jsem se dostala k vaření džemů a marmeládJako malá holka jsem vyrůstala na vesnici na Slovensku. Zahrada, pole, sady i vinice pro mě byly odjakživa přirozeným prostředím, kde jsem trávila své dětství. Náš život se točil kolem zemědělských a sezónních prací. Sbírali jsme vše, co nám zahrada dala a pak to celoročně zpracovávali. Na podzim za ošklivého počasí jsme si pravidelně vařili džemy ze zamraženého ovoce, což vždy krásně provonělo celý dům. Díky zamražení jsme mohli kombinovat ovoce, které by se v průběhu roku spolu nepotkalo, a proto pak naše domácí džemy byly barevné a chuťově pestré. To mě do budoucna naučilo, abych nevyráběla marmelády a džemy na sklad, ale vařila je vždy pouze z čerstvého nebo zamraženého ovoce. Po střední škole jsem odešla do Prahy studovat ekonomii a následně jsem 15 let pracovala pro velkou potravinářskou firmu. Díky této zkušenosti jsem si rozvinula podnikatelského ducha a získala všeobecný přehled, který mi nyní pomáhá rozumět své práci (nejen) z hlediska marketingu. |
|
Když jsem se přestěhovala do Pošumaví, pokračovala jsem v rodinné tradici a vařila džemy pro svou rodinu i blízké okolí. Shodou okolností jsem zjistila, že žijeme 20 km od ovocnářské oblasti, takže jsem se snadno dostala k čerstvému lokálnímu ovoci. Své produkty jsem nejdříve nabízela v místních malých obchůdcích, ale pak jsem dostala nápad zúčastnit se soutěže Wolrd's Original Marmalade Awards v kategorii domácích marmelád, kde jsem získala své první ocenění. Tato výhra mě nakopla, abych se pustila do vaření džemů a marmelád naplno. A tak pomalu začala vznikat i moje značka Rose Garden.
Když je sezóna ovoce, tak veškerý svůj volný čas věnuji práci. Ale pokud mám volněji, ráda se projedu na kole nebo si zajdu na badminton, pravidelně pak chodím hrát volejbal. Také se věnuji svým dvěma synům (13 a 15 let). Společně rádi pečeme a vaříme, nebo si pouštíme dobré filmy. Starší syn peče už téměř na profesionální úrovni, takže láska ke kuchyni není jen mou osobní záležitostí. |
|
Napsali o mně...Díky mezinárodním oceněním mých džemů a marmelád jsem se dostala mezi lety 2017-2022 do zájmu médií.
Objevila jsem se také v tištěných médiích, například v magazínu OnaDnes, v časopise Marianne venkov a styl a v novinách Aha. Právě od médií jsem získala přezdívku královna marmelád. |