Smrkový medosirup
Smrkový "med" z mladých smrkových výhonků a cukru dle receptů našich babiček
Smrkový medosirup
Smrkový "med" z mladých smrkových výhonků a cukru dle receptů našich babiček
Medosirup z mladých výhonků jehličnatých stromů využívaly už naše babičky v zimním období jako "med" na kašel, protože věřily, že uvolňuje hleny a tlumí kašel.
Lžičku sirupu si můžete dát do čaje, jen tak do pusy, nebo z něj udělejte svým dětem bonbony a lízátka.
Můj tip: Nalijte sirup do kastrůlku a dejte ho vařit tak dlouho, dokud nezhoustne. Pak už ho stačí jen nalít třeba do formiček. Samotný sirup děti možná neocení, ale věřte mi, že lízátka nebudete stačit vařit. :-) Na 6 lízátek (na fotce) stačí jedna malá sklenička 170 g.
Složení: voda, cukr, mladé smrkové výhonky (macerát)